Icona

Paràbola del ric i Llàtzerstllatzer_low

(Evangeli de Sant Lluc  16, 19-31)

19Hi havia un home ric que portava vestits de porpra i de lli i celebrava cada dia festes esplèndides. 20Un pobre que es deia Llàtzer s’estava ajagut vora el seu portal amb tot el cos nafrat, 21esperant de satisfer la fam amb les engrunes que queien de la taula del ric; fins i tot venien els gossos a llepar-li les nafres.
22El pobre va morir, i els àngels el portaren al costat d’Abraham. El ric també morí i el van sepultar.
23Arribat al reialme de la mort, enmig de turments , alçà els ulls i veié de lluny Abraham, amb Llàtzer al seu costat. 24Llavors va exclamar:
-Abraham, pare meu, tingues pietat de mi i envia Llàtzer que mulli amb aigua la punta del seu dit i em refresqui la llengua, perquè sofreixo terriblement enmig d’aquestes flames.
25Abraham li respongué:
-Fill, recorda’t que en vida et van tocar béns de tota mena, mentre que Llàtzer només va rebre mals. Ara, doncs, ell troba aquí consol i tu, en canvi sofriments. 26A més, entre nosaltres i vosaltres hi ha oberta una fossa tan immensa, que ningú, per més que vulgui, no pot travessar d’aquí on som cap a vosaltres, ni d’on sou vosaltres cap aquí.
27El ric va insistir:
-Llavors, pare, t’ho prego: envia’l a casa del meu pare, 28on tinc encara cinc germans. Que Llàtzer els adverteixi, perquè no acabin també ells en aquest lloc de turments.
29Abraham li respongué:
-Ja tenen Moisès i els Profetes: que els escoltin.
30El ric insistí encara:
-No, pare meu Abraham, no els escoltaran. Però si un mort va a trobar-los, sí que es convertiran.
31Abraham li digué:
-Si no escolten Moisès i els Profetes, tampoc no els convencerà cap mort que ressusciti.